Dotácie

Mesto Bratislava otvorilo dotačnú výzvu na podporu pohybových aktivít a neformálneho vzdelávania v oblasti práce s deťmi a mládežou s viacerými novinkami

1.3.2024

Dotačný Podprogram 1 na podporu pohybových aktivít a neformálneho vzdelávania v oblasti práce s deťmi a mládežou je jedným zo štyroch podprogramov Dotačného programu pre rozvoj športu a vzdelávania v hlavnom meste SR Bratislave. Jeho cieľom je podpora športových a vzdelávacích podujatí a aktivít organizovaných za účelom zapojenia čo najširšieho počtu obyvateľov hlavného mesta s dôrazom na deti a mládež k ich aktívnemu využívaniu voľného času.

Novinkou Podprogramu 1 je, že od roku 2024 budú projekty hodnotiť náhodné dvojice 6 nezávislých hodnotiteľov, z ktorých dvaja hodnotitelia budú z externého prostredia. Výber hodnotiteľov sa uskutoční po dni uplynutia deadlinu prihlášok záujemcov o hodnotenie projektov z radov odbornej verejnosti, ktorý končí 15. marca 2024 vrátane. Prihlášky na hodnotiteľov je možné zasielať na adresu gestora programu, ktorým je oddelenie školstva, športu a mládeže Magistrátu hlavného mesta SR Bratislavy a to v súlade s výzvou vyhlásenou na webe Bratislavy ↗︎. Druhou väčšou novinkou Podprogramu 1 sú nové hodnotiace kritériá pre posudzovanie projektov, ktoré nadobudli platnosť v roku 2024 v súlade s novelizovaným Štatútom dotačného Podprogramu 1. Štatút s novými hodnotiacimi kritériami pre projekty žiadatelia nájdu vo výzve k podávaniu žiadostí o dotáciu na webe hlavného mesta ↗︎.

Maximálna výška, ktorú žiadateľ môže prostredníctvom tohto dotačného podprogramu získať, je v porovnaní s predchádzajúcim rokom rovnaká, žiadateľ môže získať maximálnu podporu na jeden schválený projekt vo výške 5 000 eur, minimálne však vo výške 500 eur.

Termín uzávierky pre podávanie žiadostí je 15. apríl 2024. Žiadatelia si svoje žiadosti môžu podávať už od 1. marca. Žiadosti sa podávajú prostredníctvom tzv. e-systému. Noví uchádzači sa registrujú, tí, ktorí sa už registrovali v minulosti, sa prihlásia pod prihlasovacími údajmi, ktoré si zvolili pri 1. registrácii v elektronickom systéme. Tu je potrebné vyplniť formulár žiadosti vo výzve pod názvom ŠPORT A VZDELÁVANIE_ROK 2024_Dotačný Podprogram 1 na podporu pohybových aktivít a neformálneho vzdelávania v oblasti práce s deťmi a mládežou a vrátane povinných príloh ho odoslať do stanoveného termínu uzávierky.

Podrobnejšie informácie o výzve nájdu záujemcovia o dotáciu na podstránke venovanej samotnému Podprogramu 1 ↗︎ a tiež v úvodnom komentári dotačnej výzvy v e-systéme ↗︎.

Žiadatelia sa môžu so svojimi otázkami obrátiť prostredníctvom e-mailu na [email protected], prípadne telefonicky na 02/59 356 168, resp. 0911 891 962.

Zdieľať