Oficiálne stránky Hlavného mesta SR Bratislavy

Diskusie - On-Line: Téma: 1. 1 Automobilová doprava, Příspěvek: parkovanie

Manipulační nabídka

Nadřazený příspěvek:

není

Vybraný příspěvek:

52050, 17.4.2012 10:52:11,  Návštěv: 235
Autor:
Lubomir Vallo (Neregistrovaný)  (IP: 172.16.0.1)

Město:
Bratislava Ružinov
Předmět:
parkovanie

Som bratislavčan, bývam v Bratislave od narodenia. Ulica, kde bývame je pemanentne zaplnená zaparkovaným vozidlami vodičov, ktorí na ulici nebývajú. Ja ako obyvateľ domu si nemám, kde zaparkovať vozidlo a musím striehnuť aby som získal miesto. Situácia vzniká z veľkej časti nadstavbami v okolí, kde nie sú riešené parkoviská a novousadlíci parkujú kde sa dá, čiže aj pred domom, kde bývam.
Ako majiteľ domu som povinný odpratávať sneh, čistiť chodník pred domom.zadarmo. To beriem. Ale potom si myslím, že mám nárok aj pred svojím domom parkovať. Potom sa pýtam? Prečo nemám nárok na parkovacie miesto pred domom, kde bývam? Ďalej sa pýtam? Ak sa povolia nadstavby v okolí prečo sa tam nedá podmienka od mesta, obvodu, aby si stavitelia vytvorili parkovacie miesta tam, kde stavajú? Sú to všetko súdiac podľa áut a riešenia nadstavieb vysoko solventní ľudia. Tak nech si neriešia parkovanie dvoch a neraz aj troch áut jedného nadstavbového bytu na úkor obyvateľa inej ulice. A tie nadstavby povolilo mesto, mestská časť, takže narastajúci problém by mala aj riešiť tak ako som uviedol, nech sa miesto na parkovanie viaže s nadstavbou.
Ako príklad uvádzam nadstavbu pri hoteli Apolo na konci Kvačalovej ulic. Realizuje sa tam nadstav v troch podlažiach, kde bude minimálne 50 bytov. Ale miesto na parkovanie? Dullovo námestie je uzavreté a zaplnené, Kvačalova ulica je preplnená parkovaním už teraz, kde budú parkovať autá vlastníkov nových bytov?
A spoplatnenie miesta na parkovanie kde bývam? Dobre, ale potom nech mi mest platí za odpratávanie snehu, zametanie chodníka pred domom. Nebolo by to spravodlivé?
Myslím si, že pred každým dom kde bývajú majitelia bytov by mali byť vytvorené prednostne miesta pre majiteľov, daného domu, resp. bytu aspoň pre jedno auto pre jeden byt. Rozhodne aspoň v čase od 17 hod do 8 00 hod. A prípadný poplatok obyvateľa domu ak bude, tak by mal byť symbolický. Nech nad mojím príspevkom porozmýšľajú úradníci, ktorí dávajú povolenia na nadstavby prakticky v uzavretých mestských štvrtiach.
A dochádzajúci majitelia áut nech majú spoplatnené parkovanie, alebo nech sa vytvoria záchytné parkoviská mimo centrier, kde je priestor a nech sa využíva hromadná doprava.

>>>Vložit reakci<<<

Reakce:

nejsou